Udruženje "Kulturni centar mladih Vojvodine" poziva mlade od 15-30 godina iz grada Sombora i okolnih sela na učešće na besplatne Radionice savremene fotografije. Radionice će omogućiti učesnicima savremenu i kreativnu obuku iz oblasti fotografije kao i promociju njihovog rada putem izložbe koja će biti organizovana nakon radionica. Izložba će biti organizovana u Somboru i selima a najboljim radovima će biti uručene nagrade.

 

Kroz radionicu želimo da omogućimo i da podstaknemo mlade iz Sombora da se bave kreativnim i umetničkim angažovanjem kao i da se poveća kvalitet savremene fotografske umetnosti mladih. 

 

Rаdionice su nаmenjene deci i mlаdimа, mlаdim umetnicimа, učenicimа ili studentimа odnosno svimа onimа koji bi nа ovаj nаčin želeli dа se izrаžаvаju, dа učestvuju u kreirаnju i promovisаnju kulture Sombora i koji su ljuditelji fotografije. 

 

Na radionicama kroz interaktivnu nastavu i rad u prirodi, polaznici će učiti i raditi: kompoziciju kadra za fotografisanje pejzaža, HDR fotografisanje i obrada, fotografisanje ljudi i običaja u gradu Somboru i u selima oko Sombora, a biće obuhvaćena i obrada fotografija na kompjuteru/mobilnom/tablet uređaju.

 

Nije neophodno posedovanje fotoaparata. Nekoliko fotoaparata biće obezbeđeno na radionici. Moguće je fotografisati i mobilnim telefonom.


Voditelj radionica je akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com)

 

Mesto i vreme održаvаnjа radionica: Sombor i okolna sela. Radiće se na terenu, na otvorenom a u slučaju lošeg vremena biće radionice će biti organizovane u zatvorenom prostoru. Lokacija i vreme će biti naknadno objavljena.

 

Datum

5. i 6. oktobar, Sombor (sa početkom u 14h, Kancelarija za mlade / Venac Radomira Putnika 2)

11. i 12. oktobar, Gakovo (14h mesna zajednica)

26 i 27 oktobar, Kolut (16h mesna zajednica)

 

Učešće se ne plaća jer je projekat sufinansiran iz budžeta grada Sombora, ali se zato polaznici koji se prijave obavezuju da uzmu aktivno učešće. Učesnici koji budu pohađali radionice dobiće potvrdu o učešću.

 

 

KAKO SE PRIJAVITI:

 

Prijavu slati na mejl kcmv.udruzenje@gmail.com

 

Prijava treba da sadrži: ime, prezime, godište, telefon, email, da li posedujete fotoaparat (i koji) kao i kratak motivacioni tekst na temu "zašto želim da učestvujem na ovim radionicama".

 

Obavezno naglasiti za koju od radionica se prijavljujete, u kom gradu i za koje datume?


 

Rok za prijavu:
Prijave su najmanje do 3 dana pre počeka radionice za čije se učešće odlučite.

 

Broj učesnika radionica je ograničen!

 

Primljeni učesnici će biti obavešteni 2 dana pre početka radionice za koju su prijavljeni.

 

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju: kcmv.udruzenje@gmail.com i 063/468-834

 

Ovaj projekat je finansiran iz budžeta Grada Sombora.