Udruženje "Kulturni centar mladih Vojvodine" partner je Italijanskoj organizaciji Young Men’s Christian Association Parthenope koja je nosilac Erasmus+ projekta "United we play" (2019-2-IT03-KA105-016565) finansiran od strane Evropske komisije. Ovo je omladinska razmena koje će se održati u Beneventu (Italija) u periodu od 3.-14. decembra.

Ovaj projekat je pre svega zamišljen kao inkluzivni projekat za slepe mlade osobe i okupiće 35 ućesnika iz 7 zemalja: Albanija, Bugarska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Turska.

Ideja projekta je interkulturalna razmena kroz neformalnu edukaciju, umetnost i muziku a inspirisan je našim projektom "Use sound to watch around".

Željka Milošević, predsednica udruženja bila je predstavnik Srbije u pripremnoj fazi ovog projekta koja je izvedena u Beneventu / Italija u periodu od 17. do 20. oktobra 2019. god.

Zajedno sa predstavnicima preostalih zemalja učesnica projekta osmišljen je program ove internacionalne razmene. Razmatrali su se potencijalni problemi i predložili rešenja. Predložene su nove ideje kao i metode i tehnike za sprovođenje programa i pripremljen je plan aktivnosti.

Predstavnci pomenutih zemalja su obišli lokalitete na kojima će se izvoditi program, prošli su simulacije izvedbi pojedinih aktivnosti, posetili su školu "Samnium" kao i u umetničku školu "Alma d' arte" u kojima će biti izveden finalni performans učesnika u decembru a kroz hranu i muziku su okusili italijanske čari ove prelepe regije.

Više fotografija na OVOM linku