Izveštaj iz ugla naših učesnika - predstavnika Srbije na ovom projektu:

 

Ana Demić
Mina Miladić
Olga Vučić
Staša Zorić
Jana Stojisavljević

 

 

Projekat se održao u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu, u periodu od 30. oktobra do 6. novembra 2021. Učestvovalo je 5 zemalja, među kojima su Bosna i Hercegovina, Srbija, Rumunija, Albanija i Makedonija.


Tema projekta bila je volontiranje, široka tema koju smo grupnim radovima razgranali. Uspeli smo da se složimo oko toga da volontiranje može da postane deo svakodnevice, kao i da svako može da postane volonter, bez obzira na poreklo ili godište.


Predavanja su bila originalna, zanimljiva i interaktivna. U svakom trenutku nam je pažnja bila zaokupirana radom na zadatu temu. Najzanimljiviji deo projekta je predstavljao proces kreiranja video snimaka na različite teme volontiranja.


Organizovano interkulturalno veče nas je sve spojilo i omogućilo da svako predstavi svoju zemlju na najbolji način u raznu hranu, muziku i piće.


Soup Kitchen koji smo posetili u Visokom nam je svima otvorio oči i dokazao važnost projekata kao što je ovaj kom smo prisustvovali.


U roku od nedelju dana, povezali smo se sa velikim brojem ljudi, zbog čega nam je kraj neverovatno teško pao. Spoj kulturnih, društvenih, otvorenih i radoznalih ljudi bio je nepobediv.
Ovih nedelju dana nam nije samo omogućilo da naučimo kako da volontiramo, već nas je naučilo i tome kako da postanemo bolji ljudi. Upravo to ga čini toliko specijalnim.